Touch dimmer inbouw - wit - 12V/24V

Zeer compacte in wit uitgevoerde touch dimmer met orentatielampje wanneer het licht uit is. Plug & Play aan te sluiten met DC stekkers.

19.95
40150
 

Touch Led dimmer schakelaar voor gebruik als inbouw dimmer / schakelaar. De dimmer is multi voltage en werkt met 12Volt en met 24Volt Led strips en PWM dimbare LED lampen. Wanneer de dimmer is uitgeschakeld brand er een klein orrientatie lampje. En is dus goed te vinden in het donker. Het orientatielampje wordt gedimd als het licht is aangeschakeld. 

De sensor kan netjes weggewerkt worden door een gat te boren in/onder een kastje. In een standaard keuken zal de sensor slechts licht uitsteken aan de achterkant. De sensor wordt gemonteerd in een gat van 14mm en vast gedraait met een moer. Vervolgens kan de led dimmer plug & play aangesloten worden met de dc stekkers.  

U kunt bij zowel 12V als 24V 24Watt aan verlichting aansluiten. Het dimmen van de verlichting verloopt vrijwel traploos van 0-100%

Samenvatting

 • Orientatielampje in dimmer wanneer het licht uit is.
 • Multivoltage voor 12V & 24V
 • Maximale belasting: 12V - 24Watt / 24V - 24Watt
 • Plug & play aansluiten met DC stekkers
 • inbouw gatmaat slechts 12mm

Werking & bediening

De bediening van de LED Touch dimmer - 12V/24V met externe sensor

 1. "Touch" de sensor en het licht gaat aan.
 2. "Touch" de sensor nogmaals en het licht gaat uit.
 3. Bij langer aanraken zal deze dimmen.

Dimcyclus van - vol licht - uit - vol licht - duurt ongeveer 10 seconden. 

Wanneer het licht uit is zal er een klein orientatie lichtje branden in de dimmer.

Leveringsomvang

 • 1x Touch dimmer inbouw - wit - 12V/24V

Extra info

 1. Bij het testen van de dimmer zal deze niet goed werken als je de dimmer vasthoudt met de ene hand en met de andere hand de dimmer aanraakt. Leg de dimmer dan gewoon op tafel, of laat deze hangen en test opnieuw.
 2. De dimmer werkt niet wanneer deze in een metalen ondergrond wordt verwerkt. Tenzij deze wordt geisoleerd van dezelfde ondergrond.
 3. De verlichting die aangesloten wordt op de dimmer dient dimbaar te zijn met PWM. Is dit niet het geval kan het zijn dat de verlichting zoemt of zelfs piept. Dit probleem wordt niet veroorzaakt door de dimmer maar door de verlichtiing zelf.
 4. De kleur led in de dimmer kan iets afwijken van dimmer tot dimmer. Hou hier dus rekening mee.

Garantie

Garantie:
2 jaar

Dimmer / schakelaar specificaties

Soort dimmer:
Touch sensor
Aansluitspanning:
12V & 24V
Maximaal vermogen bij 12V:
24Watt
Maximaal vermogen bij 24V:
24Watt
Geheugenfuntie:
Ja
Aantal dimstanden:
256
Afmetingen:
∅16,5 x 30mm
Prima dimmer. Mooi klein en werkt goed. Dimmer is eigenlijk inbouw. Opbouw van gemaakt door gebruik te maken van een klein plastic kabel- /lasdoosje. Gaatje erin en binnenin draadje erom gewikkeld. Fijn is dat de dimmer ook als aan en uit schakelaar werkt en bij aandoen terug komt op laats gebruikte stand. Top!
Leuke dimmer en handig dat er een blauw lampje in zit. Zo kan ik het lichtknopje makkelijk vinden.
Het meest fijne aan deze dimmer vind ik dat hij zo compact is en makkelijk te verwerken in een kastje zoals wij gedaan hebben.
Levering ging vlot en installatie was eenvoudig. Ik heb de sensor gebruikt de keukenkastjes. En omdat de sensor slechts een bereik heeft van 7cm schakelt het licht niet zomaar aan en uit omdat je toevallig langs de sensor komt. Dat was bij mijn vorige sensor wel anders.
De dimmer was snel geleverd. Een gat boren, draden doorvoeren en stekkers in elkaar steken. Super snel en handige dimmer. Dimt mijn led strips erg goed.
Schrijf een beoordeling
cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing