De mogelijkheden van led slaapkamer verlichting

Speciale verlichting tips voor in de slaapkamer


De slaapkamer is al lang niet meer de plek waar we enkel slapend doorbrengen. Na een drukke werkdag relaxen op bed met een goed boek, samen een film kijken of nog eventjes die laatste e-mailen beantwoorden. Het is een kamer waar rust, intimiteit en ontspanning centraal staan. 

Met LED verlichting op maat, kunt u ongestoord uw gang gaan, wat uw bezigheden op dat moment ook zijn. Een vleugje romantiek mag natuurlijk niet ontbreken. Ook hierbij kan slaapkamer LED verlichting op subtiele wijze de juiste toon zetten. Of u nu kiest voor een intieme of kalme uitstraling; met flexibele LED verlichting kunt u direct inspringen op uw gemoedstoestand op dat moment.

Lees verder voor meer inspiratie voor verlichting in de slaapkamer.

Hoe plaats je LED verlichting in de slaapkamer?

De slaapkamer wordt veel in gebruik genomen als ruimte om te relaxen. Om het interieur hierop aan te laten sluiten kunt u met een paar verlichting tips al veel bereiken. Maak zo eenvoudig de slaapkamer van je dromen!

Een van de basisregels om in acht te nemen is dat je voor de slaapkamer slechts warme, zachte verlichtingskleuren wilt. Ongeacht of het nu gaat om licht voor in je kledingkast, licht voor in de ochtend om wakker te worden of om ’s nachts je weg te vinden naar het toilet. Gebruik het liefst een warm wit licht, dat is veel gezelliger en relaxter dan wit licht.   We adviseren om dimbare plafondverlichting te gebruiken als hoofdverlichting, ongeacht voor het zoeken naar verloren sokken of het opruimen van je slaapkamer. Zodoende kun je altijd de verlichting met 1 handeling aanpassen

Kledingkast verlichting

De kledingkast neemt waarschijnlijk een prominente plek in. Naast de algemene verlichting is het raadzaam om extra spots voor en in de kledingkast te plaatsen. Zo blokkeert je lichaam het licht niet en kan je beter uitkiezen en passen. Kijk eens bij onze mini spots; compacte kleine spots die een onverwacht krachtig licht geven.
Om een kledingkast helemaal slim te verlichten kun je de schuifdeuren en lades voorzien van een schakelaar die automatisch het licht laat branden als je een lade of deur opent.  Om extra uitstraling te geven aan kastverlichting, plaats je een paar inbouw spots bovenaan of juist een ledstrip aan de kledingroede. Elk kledingstuk wordt hiermee afzonderlijk verlicht.

Spiegelverlichting mag zeker niet ontbreken. Door met LED strips te werken aan weerszijden van het spiegeloppervlak krijgt u mooi, egaal licht zonder schaduw.   

Bij verlichting op het nachtkastje wordt vaak alleen maar gedacht aan een staande lamp of een leeslampje. Een relatief eenvoudige aanpassing met een groots effect is het plaatsen van LED verlichting achter de nachtkastjes. Dit geeft direct een knusse ambiance.

Een andere verandering, met verrassend effect, is het aanbrengen van indirecte LED verlichting achter het hoofdeinde of hoofdbord van het bed. Dit kan al eenvoudig bereikt worden met een wit ledstrip van 60 of 120 leds per meter. Het brengt diepte en speelse effecten. Sluit er een dimmer op aan en je kunt de verlichting instellen naar wens; gedimd om je partner niet te wekken als je uit bed gaat, een zachte tint voor romantiek, of volop licht om nog even een boek te lezen. 

  

Speciale verlichting tips voor in de slaapkamer 

De slaapkamer is een van de weinige ruimtes die echt een privé plek is waar je jezelf kunt terugtrekken. Het is dan ook zeer de moeite waard als u hier naar eigen smaak en inzicht de sfeer van het interieur bepaalt. Om het u gemakkelijk te maken vindt u in onze webshop diverse producten die u ofwel los, of als complete set kunt bestellen. De sets zijn eenvoudig uit te breiden als u een onderdeel bij wilt bestellen.
 
> U kunt een dimmer aansluiten op tal van onze LED producten. Zo kunt u kiezen voor sterk licht als u bijvoorbeeld moet opruimen of poetsen in uw slaapkamer en u dimt het licht als het tijd is voor ontspanning. Er zijn ook dimmers te bestellen die voorzien zijn van een klein LED lampje zodat de schakelaar ook in het donker te vinden is.
bedverlichting

> Inbouw- of opbouw spots voor kasten of muren. De spotjes zijn leverbaar met armaturen in verschillende kleuren (wit, chroom) en vormen (rond, vierkant, driehoekig).

> Wist u dat de LED strips besteld kunnen worden met een lichtsterkte naar keuze? Zo kies je voor een 120leds per meter voor de hoofdverlichting, en een 60leds per meter voor verlichting achter het bed. 

Gebruik meerdere van dezelfde spots om een symmetrisch effect te creëren en bijvoorbeeld je bed of kast te accentueren.

> RGB kleuren led strip kan gebruikt worden om een eigen sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan de RGB ledstrip sets die ingesteld kunnen worden op meer dan 16 miljoen kleuren. Een Philips Hue is er niets bij! Verander hiermee makkelijk je alledaagse verlichting en een verrassende ervaring. 

Maak het uitkiezen van kleding nog makkelijker door verlichting in je kledingkast te plaatsen. Voor extra gebruiksgemak sluit je er een kastschakelaar op aan zodat de verlichting vanzelf aan springt.

Waarschijnlijk heb je een mooi schilderij of foto's van je vakantie of gezin in de slaapkamer hangen? Licht ze extra mooi uit door er een spotje of ledstrip op te richten. Onze dimbare ledspot geeft een gezellig schijnsel en des te meer je hem dimt, des te zachter het licht wordt.

Plaats met weinig moeite een ledstrip rond het plafond door gebruik te maken van een hoekprofiel. Deze schijnt het licht in een hoek langs de muur of plafond. Zodoende kijk je nooit recht in de leds en heb je een sfeervol waaier effect.

Uitgelicht voor u:

Automatische LED verlichting onder bed.

Een product dat zeer gewaardeerd wordt door onze klanten is onze automatisch LED verlichting voor onder de bedrand. U kunt LED strips bijvoorbeeld aan weerszijden plaatsen van een tweepersoonsbed. Zodra u uit bed stapt springt de verlichting aan.
Erg handig, want u hoeft op deze manier niet op zoek naar een lichtschakelaar in het donker. En niet te vergeten, uw partner kan lekker doorslapen als u eerder opstaat doordat de LED strip subtiele, indirecte verlichting geeft.

 

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing