Product filters Product filters

Tijdschakelaars

Tijdschakelaars en tijdklokken zijn handige automatische schakelaars welke gebruikt kunnen worden voor veel toepassingen. Dat het licht op gezette tijden aan en uit kan schakelen zijn er meerdere voordelen te behalen. Maar zo hebben we ook lichtschakelaars die automatisch schakelen wanneer het donker wordt. Je hoeft aan deze automatische lichtschakelaars verder niets meer in te stellen. Beide types zijn uitstekend geschikt voor beveiliging. Zo kan je de tijden instellen dat het net lijkt alsof er iemand thuis is. Het weerhoudt ongenode gasten er eerder van om huizen met licht te betreden. Ook kan de verlichting voor bijvoorbeeld in een aquarium of kippenhok geschakelt worden. Zo zijn er werkelijk een onbeperkt aantal plaatsen te bedenken waar een tijdschakelaar handig kan zijn.

Digitale tijdschakelaar of schakelklok

In ons assortiment vindt u alleen digitale tijdschakelaars. Ze zijn compacter en hebben veel meer mogelijkheden. Een digitale tijdschakelaar kan eenvoudiger en preciezer worden ingesteld. Zo kan een digitale tijdschakelaar per minuut worden ingesteld en een analoge tijdschakelaar slechts elke 15minuten. Ook zijn onze tijdschakelaars voorzien van een backup batterij. Deze zorgt ervoor dat de ingestelde tijden worden onthouden mocht (per ongeluk) de stroom uitvallen, en dat voor 2 maanden lang. Aan de hand van het goed af te lezen LCD scherm worden de tijd ingesteld. Ook als er weinig licht is. 

Goedkope tijdschakelaars

Goedkope tijdschakelaars zijn te kust en te keur te verkrijgen. Elke winkel verkoopt bijna een tijdschakelaar. De een nog goedkoper dan de ander. Het probleem bij de goedkope tijdschakelaars is dat ze onbetrouwbaar zijn. Zeker als er stroomuitval is. Ze schakelen ook wel een als er niet geschakeld moet worden. Het meest vervelend is dat ze ook een tikkend of zoemend geluid maken. Dit laatste tikkende geluid we leuk bij de oude wandklok aan de muur. Maar niet bij de tijdschakelaar die in de hoek van de kamer zit verwerkt. 

Inbouw of opbouw tijdschakelaars

Onze tijdschakelaars zijn zowel als inbouw of als opbouw te gebruiken. Met de behuizing voor tijdschakelaars kan de tijdschakelaar eenvoudig opbouw worden toegepast. Met het afneembare frontje kunnen de aan/uit schakelcycli ingesteld worden.