Product filters Product filters

 

Tijdschakelaars

Wat is een tijdschakelaar of timer?

Tijdschakelaars en tijdklokken zijn handige, automatische schakelaars die het licht op gezette tijden aan en uit kan schakelen. We hebben onder andere lichtschakelaars die automatisch schakelen wanneer het donker wordt en daarnaast kunnen ze zowel gebruikt worden in de inbouw als opbouw. Bovendien kan je de tijden op de tijdschakelaar instellen zodat het licht aanspringt op momenten dat je niet thuis bent. Op deze manier kan je er met een gerust hart zeker van zijn dat er geen ongenodigde gasten en inbrekers ongewenst binnentreden.

Ook kan je onze tijdschakelaars gebruiken om bijvoorbeeld het licht van een aquarium of kippenhok automatisch in en uit te schakelen op bepaalde tijdstippen. Zo zijn er nog tientallen mogelijkheden waarvoor je een tijdschakelaar kan gebruiken!

Waarom een tijdschakelaar kopen bij de Vakman?

  • Compactere tijdschakelaars met meer mogelijkheden
  • Wij verkopen digitale tijdschakelaars 
  • Geen vervelende tikgeluiden
  • Betrouwbaar in alle omstandigheden door back-up batterij
  • Goed af te lezen LCD-scherm

Digitale tijdschakelaar of schakelklok

In ons assortiment vind u alleen digitale tijdschakelaars. Deze zijn veel compacter, eenvoudiger en hebben veel meer mogelijkheden. Een digitale tijdschakelaar kan sneller en preciezer worden ingesteld. Zo kan een digitale tijdschakelaar per minuut worden ingesteld en een analoge tijdschakelaar slechts elke 15 minuten.

Ook zijn onze tijdschakelaars voorzien van een back-up batterij. Deze zorgt ervoor dat de ingestelde tijden 2 maanden lang worden onthouden mocht (per ongeluk) de stroom uitvallen.

Aan de hand van het goed af te lezen LCD-scherm wordt de tijd ingesteld, ook als er weinig licht is. 

Goedkope tijdschakelaars

Goedkope tijdschakelaars zijn de dag van vandaag overal te verkrijgen. Elke winkel verkoopt bijna een tijdschakelaar, de ene al wat goedkoper dan de andere. 

Het probleem bij de goedkope tijdschakelaars is dat ze onbetrouwbaar zijn. Zeker als er stroomuitval is. De ingestelde tijden worden niet onthouden en moeten opnieuw worden ingesteld als de stroom (per ongeluk) zou uitvallen. Ze schakelen ook wel eens als er niet geschakeld moet worden. 

Het vervelendste is dat ze ook een tikkend of zoemend geluid maken. Een tikkend geluid is leuk bij de oude wandklok aan de muur, maar niet bij de tijdschakelaar die in de hoek van de kamer zit verwerkt. 

Inbouw of opbouw tijdschakelaars

Onze tijdschakelaars zijn zowel in de inbouw als opbouw te gebruiken. Dankzij de behuizing van de tijdschakelaars kan de schakelaar eenvoudig bij de opbouw worden toegepast. Met de afneembare voorkant kunnen de aan en uit schakelcycli ingesteld worden.

 


cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing