LED strips bevestigen


Hoe bevestig je LED strips?

Een led strip wordt eenvoudig bevestigd door middel van de lijmlaag die op de rug van de ledstrip is aangebracht. Elke led strip in ons assortiment heeft een 3M lijmlaag van hoge kwaliteit. U dient enkel de ondergond goed droog en vuil/vetvrij te maken, het beschermpapier van de lijm te verwijderen en op de juiste plek op te plakken.
De led strips die verkrijgbaar zijn zonder plakrand, kunnen het beste aangebracht worden met gebruik van dubbelzijdige tape en lijm. Wij adviseren om dubbelzijdige tape te gebruiken, in plaats van lijm, omdat dit laatste vaak een smeerboel geeft. Gebruik liefst geen dubbelzijdige foam omdat deze de warmte van de ledstrip niet goed wegleidt. Dit zou betekenen dat de levensduur van de ledstrip achteruit gaat.

 

Het opplakken van LED strips

Een led strip is het makkelijkste op te plakken als deze een beetje warm is geworden. De lijm zal door de warmte dan beter hechten op de ondergrond. U kunt de led strips simpelweg verwarmen door ze een tijdje aan te zetten (op de rol) voordat u hem opplakt.
Het is belangrijk dat u zeer precies opplakt. De lijm van de plaklaag is namelijk zo sterk dat deze maar een enkele keer opgeplakt kan worden. De (3M) lijmlaag op led strips is heeft een hoge kleefkracht zodat ze zelfs op ruwe ondergronden kunnen worden aangebracht zoals steen, beton en stucwerk. Hierdoor is deze na het opplakken niet meer verplaatsbaar. We adviseren daarom om de strip per 20 á 30 cm lichtjes vast te drukken, om daarna de tussengelegen strip goed aan te duwen.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Reageer
cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing