Product filters Product filters

 

Opbouw ledprofiel

 

Waarom een opbouwprofiel van de Vakman?

 • 5 jaar garantie
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren (wit, zwart, zilver)
 • Inbouw, opbouw, flexibel, universeel, hoek, vloer; alle varianten
 • Montagebeugels zitten onder het profiel (ze zijn niet meer zichtbaar)
 • Makkelijk op maat te knippen en te monteren 

Kwaliteitsvolle opbouwprofielen 

Met onze led profielen heb je de mogelijkheid om je ledstrip mooi af te werken en eenvoudig weg te werken in je interieur. Daarnaast zorgen ze ook voor een betere koeling van de strip zodat de levensduur van de led-verlichting veel langer meegaat. Een opbouwprofiel heeft een bijzondere montage. De montage vraagt niet specifiek om te frezen, maar kan gewoon heel eenvoudig gedaan worden met montagebeugels of dubbelzijdige tape. Zo plaats je met gemak een aluminium strip op elk gewenst oppervlak.

Keuzemogelijkheden binnen ons assortiment aan opbouw ledprofielen

Bij sommige projecten is een standaard ledprofiel niet altijd voldoende. Soms kan een miniem verschil in afmeting of kleur precies het verschil maken in afwerking en daarom bieden wij dan ook een breed assortiment opbouw ledprofielen aan, zodat je de mogelijkheid hebt om te kiezen uit verschillende breedtes, hoogtes, kleuren en flexibele opbouw led profielen. Maak eenvoudig gebruik van de filters zodat je makkelijk en snel je voorkeursproducten te zien krijgt.

Hieronder vind je een overzicht van al onze opbouw ledprofielen en zijn toepassingen.

 • Aluminium led strip profiel: ideaal voor koeling, flexibel. Geen diffuser nodig.
 • SURFACE opbouw profiel: standaard formaat met totale breedte van 20 mm voor ledstrips tot 10 mm breed. Keuze uit zwart, zilver en wit.
 • SLIM8 opbouw profiel: smaller formaat met totale breedte van 12 mm voor ledstrips tot 8 mm breed. Keuze uit zwart, zilver en wit.
 • BEGTON opbouw profiel: breder formaat met totale breedte van 14.4 mm voor ledstrips tot 12.6 mm breed. Keuze uit zwart, zilver en wit.
 • Backlight opbouw profiel: dubbele verlichting (boven en onderaf). Geschikt voor 2x 10.5 mm brede ledstrips. Keuze uit zwart, zilver en wit.
 • ALPHA1612 opbouw profiel: zowel in- en opbouw profiel met een totale breedte van 12 mm voor ledstrips tot 10 mm breed. Inclusief diffuser.
 • UNI12 opbouw profiel: zowel in- en opbouw profiel met een totale breedte van 17.8 mm voor ledstrips tot 12 mm breed. Keuze uit zwart, zilver en wit.
 • ARC12 opbouw profiel: flexibel profiel en extreem laag. Totale breedte van 20 mm voor ledstrips tot 12 mm breed. Keuze uit zwart, zilver en wit.
 • FLEX12 opbouw profiel: flexibel profiel met een totale breedte van 18 mm voor ledstrips tot 12 mm breed. Inclusief afdekking.

Een breed assortiment aan opbouw led profielen zodat er zeker een profiel tussenzit dat volledig aan je verwachtingen zal voldoen!

Passende accessoires

Regelmatig wordt ons gevraagd welke accessoires nu nodig zijn bij een inbouw led profiel. Dit is vooral afhankelijk van je smaak en waar je het profiel in je interieur wilt wegwerken.

In het algemeen kunnen we zeggen dat een led profiel niet "af" is zonder een diffuser. Deze diffuser (of afdekking) zorgt niet enkel voor bescherming van de ledstrip, maar het zorgt vooral ook voor een andere dimensie door het diffuus licht. Een bijkomend voordeel is dat je de ledjes minder tot niet ziet zitten. 

Als het inbouw led profiel een beetje of volledig in het zicht komt, is het verstandig om einddoppen te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in matchende kleuren zodat alles een mooi geheel vormt en de draden en strip uit het zicht zijn.

Een stevige montage bereik je door het gebruik van de 3 meter dubbelzijdige montage foam. Als schroeven of boren geen probleem is, kan je per meter lengte ook gebruik maken van een setje montagebeugels.

Hulp of advies nodig?

Heb je vragen of advies nodig omtrent onze opbouw led profielen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier. Wij helpen je graag verder!

 


cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing