Product filters Product filters

Opbouw ledprofiel

LED aluminium opbouwprofielen, wordt de installatie uitgevoerd op het gips of als opbouwmontage. De montage kan worden gedaan via 3M-tape, bevestigingsklemmen of schroefverbinding. Deze profielen zijn daarom erg goed om ze later op oppervlakken te monteren.

 • Opbouw ledprofiel voor verschillende breedtes ledstrips
 • Verkrijgbaar zilver, wit en zwarte kleur
 • Makkelijk monteren met beugels, lijm of tape
 • Uniek: het UNI12 profiel is te gebruiken als in- en opbouw led profiel
   

Tip: Elk opbouw led profiel heeft zijn eigen passende accessoires. Deze vind je eenvoudig op de productpagina van jouw favoriete profiel
 

Opbouw led profiel

Wat is nu het gemak van een opbouw led profiel? Allereerst heeft het de algemene led profiel eigenschap dat het de ledstrip mooi afwerkt en een lange levensduur geeft. Het speciale van het opbouw led profiel is de montage. De montage vraagt niet specifiek om te frezen maar kan heel makkelijk gedaan worden met montagebeugels of dubbelzijdige tape. Zo plaats je met gemak een aluminium strip op elk gewenst oppervlak.

Maximale keuze opbouw led profiel

We begrijpen dat niet elke toepassing vraagt om zomaar een standaard led profiel. Soms kan een fractie verschil in afmeting, of kleur precies dat verschil maken in afwerking. Daarom dat u bij ons kunt kiezen uit verschillende breedtes, hoogte, kleuren en flexibele opbouw led profiel. Selecteer eenvoudig in het filter jouw voorkeur hierin. Kort gezegd zijn er de volgende varianten opbouw profiel:

 • Aluminium led strip profiel: ideaal voor koeling, flexibel en geen diffuser nodig.
 • Surface opbouw profiel:standaard formaat met totale breedte van 20mm, voor ledstrips tot 10mm breed. Keuze uit Zwart, Zilver, Wit
 • Slim8 opbouw profiel: smaller formaat met totale breedte van 12mm, voor ledstrips tot 8mm breed. Keuze uit Zwart, Zilver, Wit
 • Begton opbouw profiel: breder formaat met totale breedte van 14.4mm, voor ledstrips tot 12.6mm breed. Keuze uit Zwart, Zilver, Wit
 • Backlight opbouw profiel: dubbele verlichting (boven en onderarf). Geschikt voor 2x 10.5mm brede ledstrips. Keuze uit Zwart, Zilver, Wit.
 • ALPHA1612 opbouw profiel: zowel in- en opbouw profiel. 12mm totale breedte, voor ledstrips tot 10mm breed.  Inclusief diffuser.
 • UNI12 opbouw profiel: zowel in- en opbouw profiel.  17.8mm totale breedte, voor ledstrips tot 12mm breed. Keuze uit Zwart, Zilver, Wit
 • ARC12 opbouw profiel: flexibel profiel, extreem laag. Totale breedt 20mm voor ledstrips tot 12mm breed. Keuze uit Zwart, Zilver, Wit.
 • Flex12 opbouw profiel: flexibel profiel, totale breedte 18mm, voor ledstrips tot 12mm breed. Inclusief afdekking.

Met recht kan je spreken van een breed toe te passen led profiel voor elk denkbaar project.  

Passende accessoires

Regelmatig wordt ons gevraagd welke accessoires nu nodig zijn voor bij een inbouw led profiel? Dit is vooral afhankelik van ieders smaak en specifieke toepassing.

Maar in het algmeen kunnen we zeggen dat een led profiel niet "af" is zonder een diffuser. Deze diffuser (of afdekking) zorgt niet enkel voor bescherming van de ledstrip, maar vooral voor een andere dimensie door het diffuus licht. Een bijkomend voordeel is dat je de ledjes minder tot niet ziet zitten. 

Als het inbouw led profiel iets of volledig in het zicht komt, is het verstandig om einddoppen te gebruiken. Verkrijgbaar in matchende kleuren zodat het een mooi geheel vormt en de draden en strip uit het zicht zijn.

Een stevige montage bereik je door het gebruik van de 3M dubbelzijdige montage foam. Als schroeven of boren geen probleem is, gebruik je per meter lengte een setje montagebeugels.