Product filters Product filters

 

LEDprofiel Diffusers

Licht diffusers

Afdekkappen komen in veel verschillende soorten en maten. Daarbij heeft u de keuze tussen verschillende soorten afdekkingen. Hiermee bepaalt u wat voor soort licht er van de led strip in het led profiel komt.

3 soorten en eigenschappen

  • Helder

Ziet er uit als glas. De leds zijn goed zichtbaar. Is er optimale lichtopbrengst nodig en bescherming voor de leds. Dan is deze afdekking de keuze. Lichtdoorlating: 98%

  • Satijn

Ook wel een frosted of matte cover genaamd en geeft een semi diffuus licht. De led puntjes zijn vrij goed zichtbaar. Deze diffuser wordt gebruikt wanneer het licht half diffuus licht dient te zijn, met een goede lichttransmissie: 90%

  • Opaal

Kan vergeleken worden met melkglas. Het licht is het meest diffuus en de led puntjes zijn het minst zichtbaar. Deze afdekkap kan het beste worden gebruikt als het led profiel wordt verwerkt in het zicht. De lichtransmissie van deze afdekking is ongeveer 70%. 

Speciale diffusers

Het licht extra verspreid

De bolle diffuser (type D) welke over het profiel heen geklikt kan worden zijn speciaal voor het UNI12 profiel. Met deze diffuser kunt u extra diffuus licht maken en geen lichtpuntjes bij 60 leds per meter of meer. 

Het licht gebundeld

Het licht kan ook gebundeld worden met de lens diffuser (type C). Het licht wordt strak gebundeld. Zodat deze gebruikt kan worden om bijvoorbeeld een muur / plafond of ander oppervlak van boven tot beneden uit te lichten. Lichtpuntjes zullen niet meer opvallen bij dit profiel. 

Klik of schuif diffuser

  • Klik diffuser

Een klik diffuser klik je van bovenaf in het profiel. Dit is met name ideaal als het profiel aan beide kanten is ingesloten. In bijvoorbeeld een display in een winkel of in een boekenkast. 

  • Schuifdiffuser

Een schuif diffuser wordt vanaf de zijkant in het profiel geschoven. Naast het voordeel dat ze prijsgunstig zijn is dat deze er na montage er niet zomaar uit gehaald kan worden. Ideaal voor plaatsen waar er kindervingertjes in de buurt zijn. 

  • "Slick" diffuser

Een slick diffuser is te gebruiken als een schuif en als een klik diffuser. Speciaal geschikt voor onze Begtin en Begton profielen

Tip: we krijgen vaak de vraag; "kan je een profiel ook zonder diffuser gebruiken?". Ja en nee. Als je het profiel enkel gebruitk voor koeling, is een diffuser niet nodig. Wil je een profiel gebruiken voor diffuus, indirect licht en extra bescherming van de ledstrip? Dan is een diffuser een must!


cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing