LED PROFIELEN

Een zeer uitgebreid ledstrip profiel assortiment. Vrijwel alle profielen hebben bijbehorende accessoires, deze vindt u eenvoudig op de led profiel product pagina zelf. U kunt de led profielen op de pagina filteren om de juiste te kiezen. Uiteraard kunt u ook de slimme zoekfunctie gebruiken bovenaan de pagina.

We hebben een groot gamma led strip profielen:

  • Inbouw, opbouw, flexibel, uni, hoek, vloer; alle varianten
  • Makkelijk op maat maken en montage
  • Alle accessoires op een rij per profiel

Een led profiel van aluminium is een mooie en subtiele oplossing om led strips netjes weg te werken. Een ledstrip profiel zorgt ervoor dat het als geheel goed is afgewerkt en brengt meerdere voordelen met zich mee. We hebben een breed gamma led profiel gamma. Led profiel opbouw, inbouw, voor in de vloer en waterdichte led profielen. Wilt u het licht onder een hoek laten schijnen? We hebben ook hoek led profielen met een hoek van 30, 45 of 60graden. En om het precies in uw interieur te laten passen hebben we een geschikt led profiel in de kleuren aluminium (zilver), wit en zwart.

De meeste van onze led profielen zijn leverbaar in lengtes van 3 meter. Voor meer informatie? Neem contact op.

Led profiel van aluminium

Led strip profiel van aluminium zijn niet alleen een mooie afwerking. Je wil natuurlijk ook dat je led strips zo lang mogelijk meegaan. Hout en steen/stucwerk of led profielen van MDF en kunststof zullen de warmte juist isoleren. Daarentegen is (geanodiseerd) aluminium een van de beste (op een aantal edel metalen na) warmte geleiders. Wanneer de warmte van de LED sneller wordt afgevoerd komt dit ten goede aan de levensduur van de led strip. Warmte is de grootste vijand van LEDs, dus elke extra koeling is beter voor de LED strip.

 LED profiel afdekkappen en diffusers

Naast de verschillende soorten, kleuren  en afmetingen hebben de meeste led profielen ook verschilende soorten afdekking. Met de afdekking bedoelen we de diffuser die op het profiel geklikt kan worden of ingeschoven. De schuif diffuser afdekking hebben we in helder, mat of opaal. De inklik diffuser kan worden geleverd in helder, opaal of een lens welke het licht bundelt naar 30graden voor bijvoorbeeld een waaier effect op de muur.

De heldere variant ziet er uit als glas waarbij je eenvoudig de leds kan zien zitten. Bij de mat en opaal difuser zijn de leds veel minder tot niet meer zichtbaar en straalt het een difuus licht. Al onze difusers worden vervaardigd van polycarbonaat of van PMMA (beter bekend als plexiglas).

Wanneer het led profiel niet in het zicht zit en er is sprake van indirect licht is helder of satijn afdekking de beste optie. Wanneer het led profiel wel in het zicht zit, is opaal afdekking de best passende keuze. Zie voor vergelijking onderstaande foto. Er is goed te zien aan de achtergrond hoeveel er wordt weergegeven. 

 

Led profielen met een Opaal afdekking geeft het meest difuus licht. Wil je de LEDs zo min mogelijk zien kies dan voor Opaal

 

Onderstaand de verschillende soorten ledstrip profiel afdekkingen. 

 

LED strip profielen diffusers en afdekkappen - helder - satijn - opaal

 

 

Led profiel - Geanodiseerd of poeder coating?

Geannodiseerd aluminium is het meest gebruikte materiaal voor led strip profielen, maar ze zijn ook zonder deze harde laag verkrijgbaar. De geannodiseerde laag is een (oxide) beschermlaag. De beschermlaag is zeer hard en maakt het profiel zeer duurzaam. Een bijkomend voordeel is dat deze laag ook zeer krasbestendig is is. De oxidelaag op profielen wordt verkregen door electrochemisch proces.

Het zwarte led profiel is met poeder coating. Dit is niet zomaar een verfje die wordt aangebracht. Het is een procédé waarbij er plastic poeder deeltjes op het aluminium worden gespoten. Door het aluminium profiel statisch te maken blijven de poederdeeltjes goed zitten waarna de profielen worden gebakken in een oven en de poederdeeltjes samensmelten tot een egaal oppervlak. Hoge kwaliteit led profiel met slijtvaste bescherming en mooi om te zien.

14.95 (Incl. BTW)
2.45 (Incl. BTW)
LED PROFIELEN

Beoordelingen

Reageer