Led profiel voor ledstrips


Aluminium LEDstrip profielen voegen meerdere voordelen aan de ledstrips toe. Zo worden de leds beter gekoeld, kunnen de scherpe schaduwen die een led kent aanzienlijk verminderd worden met de afdekking die wordt gebruikt. Ook de kans van het direct in de felle led kijken is hiermee verleden tijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Led strips gaan ineens veel langer mee
led profielen zorgen voor betere koeling.

Waar hout en steen/stucwerk de warmte juist isoleren is (geanodiseerd) aluminium een zeer goede warmte geleider. Betere geleiding zorgt dat de warmte beter van de led afgevloeid wordt. Wanneer de warmte sneller van de led afgevloeid wordt zal dit de levensduur van de led ten goede komen. Op de afbeelding hiernaast is een foto van een ledstrip en een ledstrip in een profiel. Hoe roder de kleur hoe warmer de temperatuur. Er is duidelijk te zien dat het ledprofiel de ledstrip goed koelt. Dit zorgt voor een langere levensduur. 

 

Veilig aan de ogen

Niet alleen is het ledprofiel een mooier aangezicht dan de ledstrip. Het licht is ook prettiger aan de ogen. Het licht gaat eerst door de afdekking en zal het diffuus worden. Diffuus licht geeft minder scherpe schaduwen zoals led die kent. De afdekking is te verkrijgen in een in matte en opaal afdekking. Waarbij de opaal afdekking het licht meer difuus maakt dan de matte afdekking.

 

Monteren is zoveel makkelijker

De montage van de profielen is zeer eenvoudig. En kan op meerdere manieren. We hebben dubbelzijdige tape of epoxy lijm. Waarbij de epoxylijm een permanente bevestiging is en kan niet meer gedemonteerd worden. Bij meeste van onze profielen zitten de montage beugels onder het profiel. Deze zijn na montage dan ook niet meer te zien. Sommige hebben de beugels buitenom, en zitten dus in het zicht. Dit wordt aangegeven op de led profiel pagina zelf.

 

Afdekkap oftewel diffuser

De afdekking ook wel gezien als lens kan worden gekozen in een matte en een opaal kleurige afwerking. Het licht wordt het meest difuus met de opaal afdekking. Wanneer het profiel niet in het zicht zit kan er voor een matte afdekking gekozen worden. Wanneer het profiel wel in het zicht zit is de beste keuze de opaal afdekking. Zie voor vergelijking onderstaande foto. De diffusers zijn op lijntjes papier gelegt. Er is goed te zien dat er bij de heldere aan de linkerkant de lijnen goed zichtbaar zijn. Opaal staat rechts en er zijn geen lijnen te zien door de diffuser. In het midden de satijn diffuser. Deze is half diffuus.

Led profiel afdekking diffusers

Led profiel einddoppen: het puntje op de i

Als het profiel niet in het zicht komt is het niet zo belangrijk. Echter, wanneer deze wel in het zicht zit kunt u kiezen om de uiteinden van het profiel af te dekken met bijbehorende einddoppen. Het begin en eind van het profiel kunnen worden voorzien van eindkappen.

 

Bekijk onze ledprofielen

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Reageer
cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing