Wat is een led driver of led voeding 12V & 24V?

Een led driver, led adapter, led driver en led voeding Zijn allemaal benamingen voor het zelfde product en hebben hoewel sommige iets anders erken toch allemaal het zelfde doel. De 230V netspanning efficient en veilig omzetten naar de juiste spanning waar de leds in de led verlichting op werken. Sommige geven een constante spanning af zoals 12V of 24V. En je hebt led drivers met de functie om de juiste stroom af te geven, i.e. de stroom gestuurde drivers.

Hoge kwaliteit = lange levensduur

De LED driver, groot of klein, of deze nu in een lampje is verwerkt of een grote voeding voor een installatie. De led driver is de zwakste en dus de belangrijkste schakel in de led verlichting. Wilt u dat uw driver lang blijft werken? Dan is het van belang dat u kiest voor een goede driver of led voeding. U kunt kiezen voor de Vivid Innovation eigen merk die we voorzien van 2 jaar garantie. Deze hebben een scherpe prijs en hebben hun kwaliteit reeds bewezen. Wilt u langere garanties hebben? Dan is dat ook mogelijk, u vindt in ons assortiment (waterdichte) led drivers met 5 jaar garantie.  Er is niets vervelender dan de driver vervangen van LED verlichting. En met een hoge kwaliteit kunt u geld besparen op vervangingskosten van zowel aanschaf als arbeidsuren.

Welke led driver of voeding kies je?

Al onze led drivers / led voedingen zijn constant Voltage. En deze hebben we in verschillende vormen, maten en IP64 waterdicht waardes. Voor elke toepassing kan er een andere led voeding gebruikt worden. Voor buiten of vochtige ruimtes adviseren we om een waterdichte voeding te gebruiken. Kom de voeding in een bedieningskast of paneel is de inbouw voeding zeer geschikt. Voor gebruik in huis kunnen de led adapters goed hun werkt doen. Voordeel is van de led adapters dat deze reeds zijn voorzien van een stekker die rechtstreeks in het stopcontact kan. Mocht u er niet uitkomen, stuur dan even een mailtje.

Constant Voltage of Constant Current?

We hebben het er net al even over gehad. We kennen twee soorten drivers. Een contante spanning of een constante stroom driver. Een contant spanning led voeding is te vergelijken met een accu. Deze geeft bijvoorbeeld een contante spanning af van 12V of 24V. Als je 12W nodig bent of 72Watt, de accu geeft dit vermogen af bij de constante spanning van 12V of 24V. Led drivers daarentegen zijn anders. Je zou deze kunnen vergelijken met een voorschakelapparaat of ballast van een TL buis. Deze geven namelijk een gelijke stroom af. Als een led bijvoorbeeld het beste werkt op 350mA (mili Ampere) dan kan de spanning dus iets varieren. Zo zijn er leds die werken op 350mA, 700mA, 1050ma, enz. Wellicht bent u hier het spoor al bijster. Voltage, stroom, vermogen, mA, V, enz enz enz. Electriciteit is niet altijd even gemakkelijk te begrijpen. Heeft u verlichting en u bent er niet zeker van. Neem dan contact op en laat het ons lekker uitzoeken. We helpen u graag.

 


cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing