Led verlichting dimmen met een led dimmer kan heel gemakkelijk zijn. Maar dan heb je wel de juiste led dimmer nodig. Met het vele led verlichting aanbod is het soms lastig uit te zoeken of de verlichting goed gedimd kan worden. Onze led verlichting is in de meeste gevallen dimbaar met een van de dimmers uit ons led dimmer gamma. 

Het is niet altijd mogelijk om led verlichting te dimmen met een dimmer. Dit zal de fabrikant aangeven op de verpakking. Maar dan is het soms de vraag voor welk type dimmer deze geschikt is. Staat het niet aangegeven dat de verlichting dimbaar is, dan zal dat waarschijnlijk ook niet lukken met 1 van onze dimmers. 

230V led verlichting dimmen

De 230V dimmers sluit je rechtstreeks aan op de led lamp of dimbare led voeding en drivers. Al deze led dimmer inbouw zijn van het draai / druk type. Dit betekend dat je traploos kan dimmen met de potmeter en wanneer je de dimmer indrukt schakelt de verlichting uit. De 230V led dimmers zijn verkrijgbaar met fase aansnij of fase afsnij dim techniek. 

Fase aansnij dimmer

  • Dit soort dimmers gebruiken de meeste led lampen

Fase afsnij dimmer

  • Dit soort dimmers worden veel gebruikt voor dimbare voedingen / drivers

Dimmer 12V & 24V

De led dimmer die werken met 12Volt of met 24V zijn er in verschillende uitvoeringen. Deze led dimmers worden gebruikt om laagvoltage led verlichting te dimmen. Zoals bijvoorbeeld led strips, maar kunnen in de meeste gevallen ook gebruikt worden om led lampen te dimmen. 

Led dimmers 12V / 24V bieden we aan in verschillende varianten. Van eenvoudig dimmers voor tussen een snoer of een touch dimmer tot dimmers met een afstandsbediening met een groot bereik. Al deze dimmers werken volgens het puls breedte modulatie principe. In normale taal betekend het dat de led verlichting wordt gedimd door de led aan en uit te schakelen. Dit wordt zo snel gedaan dat wij dit niet opmerken als flikkeren en ervaren mensen en dieren dit als continue licht.

Geheugenfunctie

Wist je dat onze LED dimmers allemaal een geheugenfunctie hebben? Dit betekend dat wanneer je de verlichting hebt uitgezet de verlichting op hetzelfde niveau weer aangaat. In de meeste gevallen zelfs wanneer de stroom er geheel af is geweest. Bijvoorbeeld als je er een schakelaar hebt tussen gezet. Dit is zeker handig.

Dimmen = minder stroomverbruik

Waar er vroeger door de dimmer de stroom werdt opgenomen en het stroomverbruik hetzelfde bleef, is dit nu verleden tijd. Onze led dimmers zorgen ervoor dat het stroomverbruik omlaat gaat wanneer de verlichting wordt gedimd. Dit zal niet rechtevenredig zijn maar het komt er dicht bij in de buurt. Al onze dimmers verlagen dus het stroomverbruik als het de verlichting dimt. 


cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing