Touch dimmer inbouw - luxe aluminium - 12V/24V

Zeer compacte in luxe aluminium uitgevoerde touch dimmer met orentatielampje wanneer het licht uit is. Plug & Play aan te sluiten met DC stekkers.

24.95
40151
 

Touch Led dimmer schakelaar in luxe aluminium uitvoering. Voor gebruik als inbouw dimmer / schakelaar bij ledstrips en andere (PWM) dimbare led verlichting. Wanneer de dimmer is uitgeschakeld brand er een klein orrientatie lampje. En is dus goed te vinden in het donker. Het orientatielampje wordt gedimd als het licht is aangeschakeld. 

De Aluminium touch led dimmer is multi voltage en werkt met 12Volt en met 24Volt voor zo wel led strips als led lampen (de led lampen dienen wel dimbaar te zijn met PWM) U kunt bij 12V tot 24Watt en 24V tot 24Watt aansluiten. Het dimmen van de led verlichting verloopt zo goed als traploos van 0 tot 100%.

De sensor kan netjes weggewerkt worden door een gat te boren in/onder een kastje. In een standaard keuken zal de sensor slechts licht uitsteken aan de achterkant. De sensor wordt gemonteerd in een gat van 14mm en vast gedraait met een moer. Vervolgens kan de led dimmer plug & play aangesloten worden met de dc stekkers.  

Samenvatting

 • Klein orientatielampje in dimmer wanneer de verlichting uit is
 • Kan gebruikt voor 12Volt en 24Volt led verlichting
 • Maximaal vermogen bij 12V = 24Watt / bij 24V = 24Watt
 • Plug & play aansluiten met DC stekkers
 • Inbouw gatmaat: 14mm

Hoe werkt de dimmer

 1. Raak de sensor aan en het licht schakelt aan.
 2. Raak de sensor nogmaals aan en het licht wordt uitgeschakelt. 
 3. Bij langer aanraken zal deze dimmen.

Dimcyclus van - vol licht - uit - vol licht - duurt ongeveer 10 seconden.

Wanneer het licht uit is zal er een klein orientatie lichtje branden in de dimmer.

Leveringsomvang

 • 1x Touch dimmer inbouw - luxe aluminium - 12V/24V

Extra info

 1. Bij het testen van de dimmer zal deze niet goed werken als je de dimmer vasthoudt met de ene hand en met de andere hand de dimmer aanraakt. Leg de dimmer dan gewoon op tafel, of laat deze hangen en test opnieuw.
 2. De dimmer werkt niet wanneer deze in een metalen ondergrond wordt verwerkt. Tenzij deze wordt geisoleerd van dezelfde ondergrond.
 3. De verlichting die aangesloten wordt op de dimmer dient dimbaar te zijn met PWM. Is dit niet het geval kan het zijn dat de verlichting zoemt of zelfs piept. Dit probleem wordt niet veroorzaakt door de dimmer maar door de verlichtiing zelf.
 4. De kleur led in de dimmer kan iets afwijken van dimmer tot dimmer. Hou hier dus rekening mee.

 

Garantie

Garantie:
2 jaar

Dimmer / schakelaar specificaties

Soort dimmer:
Touch sensor
Aansluitspanning:
12V & 24V
Maximaal vermogen bij 12V:
24Watt
Maximaal vermogen bij 24V:
24Watt
Geheugenfuntie:
Ja
Aantal dimstanden:
256
Afmetingen:
∅ 18 x 26mm
De dimmer was snel geleverd. Een gat boren, draden doorvoeren en stekkers in elkaar steken. Super snel en handige dimmer. Dimt mijn led strips erg goed.
Schrijf een beoordeling
cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing